Σήμανση παλιάς πόλης Καβάλας: Μια καινοτομική μελέτη τουριστικής ανάδειξης και αναβάθμισης!

χρήσιμα και σημαντικά!

κατεβάστε τα, τώρα

είπαν, έγραψαν!

δημοσιεύσεις, νέα, άρθρα

δικτυωθείτε μαζί μας! 

 

 

μελέτες όπως αυτή:

Η DASC Banding μελέτησε το σύστημα σήμανσης και πληροφόρησης που καθοδηγεί τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες, στις περιπλανήσεις τους στην παλιά πόλη της Καβάλας και στα σημαντικότερα μνημεία της.

Το τελικό αποτέλεσμα ισορροπεί αποτελεσματικά ανάμεσα στην πολιτιστική και αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής και στις ανάγκες ενημέρωσης του σύγχρονου τουρίστα, προσθέτοντας στη θετική εμπειρία που αποκομίζει από την επίσκεψή του. Οι κατασκευές και η πληροφόρηση εντείνουν το “ταξίδι στο παρελθόν”, δένουν αρμονικά με το αστικό τοπίο της παλιάς πόλης, και αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της.

Η μελετητική ομάδα της DASC, εξετάζοντας τις παραμέτρους της μελέτης, έθεσε σημαντικά στρατηγικά ερωτήματα. Ενδεικτικά

Τι σημαίνει ιστορικά και αρχιτεκτονικά “παλιά πόλη της Καβάλας”;
Ποιά στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν στην πρόταση, χωρίς να αλλοιώσουν τον σύγχρονο χαρακτήρα του συστήματος σήμανσης;
Ποιές είναι οι απορίες (κατεύθυνσης, προσανατολισμού, θέσης, πληροφόρησης κλπ) ενός επισκέπτη της παλιάς πόλης, την πρώτη φορά;
Σε ποιά σημεία της διαδρομής γεννιούνται οι απορίες αυτές; • Μπορεί η σήμανση να διαδραματίσει και ρόλο προβολής;
Με τι μέσο κινούνται οι επισκέπτες στην διαδρομή που σημαίνεται;
 
Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, οι ερωτήσεις απαντήθηκαν και κατέληξαν σε εφαρμόσιμα συμπεράσματα που καθόρισαν το σκεπτικό, τον σχεδιασμό, την τυπογραφία, τα υλικά κατασκευής, τις θέσεις των πινακίδων, το είδος της πληροφόρισης κλπ. Επίσης οδήγησαν σε ενδιαφέρουσες υπομελέτες (ειδική γραμματοσειρά, εικονογράμματα μνημείων, χάρτης κλπ).
 
Το σύστημα πλέον αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του τοπίου αλλά και της Ταυτότητας της παλιάς πόλης, συμβάλλοντας δυναμικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και της Καβάλας. Η μελέτη παραμένει μοναδική στον ελληνικό χώρο.

κλίκ εδώ και επικοινωνήστε μαζί μας!